Pečené brambory s bazalkou a rozmarýnem

  • Přidat foto

Voňavé pečené brambory plné úžasných bylinek. Jsou skvělou přílohou k masu nebo jako chuťovka. Hodí se k česnekovým dipům nebo s tatarskou omáčkou.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Brambory pečlivě omyjeme a odrhneme kartáčkem, necháváme ve slupce. V uzavíratelné míse smícháme olej a koření.
2.
Větší brambory rozkrojíme na poloviny. Vložíme do ochuceného oleje a důkladně promícháme. Uzavřeme a necháme 10 minut v pokojové teplotě. Mezitím párkrát otočíme a mírně protřepeme.
3.
Dáme na pečící papír a pečeme na 160 stupňů asi 1 hodinu a 15 minut. Poté přepínáme na gril s cirkulací vzduchu a dopékáme asi 10 minut.

Od: Iva V, 18.3.2020

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
1 hod 30 min vaření
1 hod 45 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 5 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: chuťovky, česká, přílohy, brambory, pečení, vegetariánské, veganské, bezlepkové, bez laktózy

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
296.71 kcal
Protein
5.38 g
Sacharidy
z toho cukr
33.92 g
2.10 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
15.65 g
2.16 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.