Pečené grenaille

Připravte si dokonalé, křupavé brambory s lahodným bylinkovým aroma.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Grenaille si pečlivě omyjeme (neloupeme!) a vložíme na plech vyložený pečicím papírem.
2.
Osolíme, opepříme, zasypeme česnekem a bylinkami. Zakapeme olivovým olejem a rukama promícháme tak, aby byly všechny brambory promaštěné a okořeněné.
3.
Vložíme do trouby předehřáté na 180°C a stáhneme na 150°C. Pečeme dle výkonu trouby, dokud nejsou grenaille zlatavé – zkoušíme vidličkou, zda jsou dostatečně měkké.
4.
Podáváme jako přílohu k různým masům či jen samotné s libovolným dipem nebo tatarskou omáčkou. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 21.8.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
30 min vaření
35 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 2 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
98.82 kcal
Protein
2.69 g
Sacharidy
z toho cukr
19.73 g
1.04 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
0.12 g
0.03 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama