Připravte si dokonalé, křupavé brambory s lahodným bylinkovým aroma.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Grenaille si pečlivě omyjeme (neloupeme!) a vložíme na plech vyložený pečicím papírem.
Osolíme, opepříme, zasypeme česnekem a bylinkami. Zakapeme olivovým olejem a rukama promícháme tak, aby byly všechny brambory promaštěné a okořeněné.
Vložíme do trouby předehřáté na 180°C a stáhneme na 150°C. Pečeme dle výkonu trouby, dokud nejsou grenaille zlatavé – zkoušíme vidličkou, zda jsou dostatečně měkké.
Podáváme jako přílohu k různým masům či jen samotné s libovolným dipem nebo tatarskou omáčkou. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 98.82 kcal |
Protein: 2.69 g |
Sacharidy: 19.73 g |
z toho cukr: 1.04 g |
Tuk: 0.12 g |
z toho nas. MK: 0.03 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3948-pecene-grenaille