Pečené brambory s bazalkou a rozmarýnem

Voňavé pečené brambory plné úžasných bylinek. Jsou skvělou přílohou k masu nebo jako chuťovka. Hodí se k česnekovým dipům nebo s tatarskou omáčkou.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Brambory pečlivě omyjeme a odrhneme kartáčkem, necháváme ve slupce. V uzavíratelné míse smícháme olej a koření.
  2. Větší brambory rozkrojíme na poloviny. Vložíme do ochuceného oleje a důkladně promícháme. Uzavřeme a necháme 10 minut v pokojové teplotě. Mezitím párkrát otočíme a mírně protřepeme.
  3. Dáme na pečící papír a pečeme na 160 stupňů asi 1 hodinu a 15 minut. Poté přepínáme na gril s cirkulací vzduchu a dopékáme asi 10 minut.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 296.71 kcal | Protein: 5.38 g | Sacharidy: 33.92 g | z toho cukr: 2.10 g | Tuk: 15.65 g | z toho nas. MK: 2.16 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2496-pecene-brambory-s-bazalkou-a-rozmarynem