Voňavé pečené brambory plné úžasných bylinek. Jsou skvělou přílohou k masu nebo jako chuťovka. Hodí se k česnekovým dipům nebo s tatarskou omáčkou.
Ingredience (6 x porce)
Postup přípravy
Brambory pečlivě omyjeme a odrhneme kartáčkem, necháváme ve slupce. V uzavíratelné míse smícháme olej a koření.
Větší brambory rozkrojíme na poloviny. Vložíme do ochuceného oleje a důkladně promícháme. Uzavřeme a necháme 10 minut v pokojové teplotě. Mezitím párkrát otočíme a mírně protřepeme.
Dáme na pečící papír a pečeme na 160 stupňů asi 1 hodinu a 15 minut. Poté přepínáme na gril s cirkulací vzduchu a dopékáme asi 10 minut.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 296.71 kcal |
Protein: 5.38 g |
Sacharidy: 33.92 g |
z toho cukr: 2.10 g |
Tuk: 15.65 g |
z toho nas. MK: 2.16 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2496-pecene-brambory-s-bazalkou-a-rozmarynem