Brambory na loupačku s avokádovým dipem

Lehký oběd, na kterém si pochutnají nejen dietáři.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Brambory dobře umyjeme a s kmínem uvaříme doměkka.
2.
Mezitím rozpůlíme avokáda, vyjmeme pecku a lžící vyškrábneme dužninu. Polovinu jednoho avokáda nakrájíme na malé kostičky a zakápneme lžící citronové šťávy. Zbylé avokádo rozmělníme s jednou lžící citronové šťávy, pepřem, sýrem feta a zjemníme tvarohem. Dle chuti přidáme chili.
3.
Brambory slijeme, pokapeme 2-3 lžícemi olivového oleje. Přidáme avokádový dip, zasypeme nakrájeným avokádem, pažitkou a dle chuti chili.
4.
Tip: K bramborám s avokádovým dipem se hodí volské oko nebo vajíčko uvařené natvrdo.

Od: Sarrien, 18.1.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 25 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Sarrien
Cena ingrediencí: 1 × porce = 56 Kč
Kategorie: hlavní chod, brambory, vegetariánské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
699.05 kcal
Protein
20.48 g
Sacharidy
z toho cukr
68.39 g
4.67 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
38.18 g
11.11 g

Detailní rozpis podle ingrediencí