Brambory na loupačku s avokádovým dipem

Lehký oběd, na kterém si pochutnají nejen dietáři.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Brambory dobře umyjeme a s kmínem uvaříme doměkka.
  2. Mezitím rozpůlíme avokáda, vyjmeme pecku a lžící vyškrábneme dužninu. Polovinu jednoho avokáda nakrájíme na malé kostičky a zakápneme lžící citronové šťávy. Zbylé avokádo rozmělníme s jednou lžící citronové šťávy, pepřem, sýrem feta a zjemníme tvarohem. Dle chuti přidáme chili.
  3. Brambory slijeme, pokapeme 2-3 lžícemi olivového oleje. Přidáme avokádový dip, zasypeme nakrájeným avokádem, pažitkou a dle chuti chili.
  4. Tip: K bramborám s avokádovým dipem se hodí volské oko nebo vajíčko uvařené natvrdo.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 630.65 kcal | Protein: 18.60 g | Sacharidy: 51.62 g | z toho cukr: 6.27 g | Tuk: 35.41 g | z toho nas. MK: 11.53 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1341-brambory-na-loupacku-s-avokadovym-dipem