Lehký oběd, na kterém si pochutnají nejen dietáři.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Brambory dobře umyjeme a s kmínem uvaříme doměkka.
Mezitím rozpůlíme avokáda, vyjmeme pecku a lžící vyškrábneme dužninu. Polovinu jednoho avokáda nakrájíme na malé kostičky a zakápneme lžící citronové šťávy. Zbylé avokádo rozmělníme s jednou lžící citronové šťávy, pepřem, sýrem feta a zjemníme tvarohem. Dle chuti přidáme chili.
Brambory slijeme, pokapeme 2-3 lžícemi olivového oleje. Přidáme avokádový dip, zasypeme nakrájeným avokádem, pažitkou a dle chuti chili.
Tip: K bramborám s avokádovým dipem se hodí volské oko nebo vajíčko uvařené natvrdo.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 630.65 kcal |
Protein: 18.60 g |
Sacharidy: 51.62 g |
z toho cukr: 6.27 g |
Tuk: 35.41 g |
z toho nas. MK: 11.53 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1341-brambory-na-loupacku-s-avokadovym-dipem