Bramborové dukátky se sýrovým dipem

Výborná večeře nebo chuťovka k vínu, kterou připravíte za pár drobných. A dip vám zachutná natolik, že si jej raději připravte ve dvojnásobném množství.

Reklama

Ingredience

Dip

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nové brambory důkladně omyjeme, necháme se slupkou a nakrájíme na tenká kolečka. Rozprostřeme na velký plech. Důkladně osolíme, okořeníme a promícháme s prolisovaným česnekem.
2.
Přidáme sádlo, přikryjeme druhým plechem a dáme péct na 180 °C na 40 minut. Po 20 minutách otevřeme a důkladně promícháme, znovu přikryjeme a pečeme. (Doba pečení může být kratší, záleží na tom, jak silná jsou kolečka brambor).
3.
Po 40 minutách odklopíme plech a zapneme grilování na 5 až 10 minut.
4.
Na dip smícháme jogurt s nastrouhaným balkánským sýrem a promícháme s jarní cibulkou nakrájenou na drobné kousky. Ochutíme pepřem, sůl obvykle není třeba. Dip podáváme společně s brambory.

Od: Iva V, 1.11.2021

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
50 min vaření
1 hod 10 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 18 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: chuťovky, česká, přílohy, brambory, pečení, bezlepkové
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
416.27 kcal
Protein
13.49 g
Sacharidy
z toho cukr
50.17 g
4.91 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
15.77 g
7.05 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama