Výborná večeře nebo chuťovka k vínu, kterou připravíte za pár drobných. A dip vám zachutná natolik, že si jej raději připravte ve dvojnásobném množství.
Ingredience (4 x porce)
Dip
Postup přípravy
Nové brambory důkladně omyjeme, necháme se slupkou a nakrájíme na tenká kolečka. Rozprostřeme na velký plech. Důkladně osolíme, okořeníme a promícháme s prolisovaným česnekem.
Přidáme sádlo, přikryjeme druhým plechem a dáme péct na 180 °C na 40 minut. Po 20 minutách otevřeme a důkladně promícháme, znovu přikryjeme a pečeme. (Doba pečení může být kratší, záleží na tom, jak silná jsou kolečka brambor).
Po 40 minutách odklopíme plech a zapneme grilování na 5 až 10 minut.
Na dip smícháme jogurt s nastrouhaným balkánským sýrem a promícháme s jarní cibulkou nakrájenou na drobné kousky. Ochutíme pepřem, sůl obvykle není třeba. Dip podáváme společně s brambory.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 416.27 kcal |
Protein: 13.49 g |
Sacharidy: 50.17 g |
z toho cukr: 4.91 g |
Tuk: 15.77 g |
z toho nas. MK: 7.05 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3255-bramborove-dukatky-se-syrovym-dipem