Bramborové dukátky se sýrovým dipem

Výborná večeře nebo chuťovka k vínu, kterou připravíte za pár drobných. A dip vám zachutná natolik, že si jej raději připravte ve dvojnásobném množství.

Ingredience (4 x porce)

Dip

Postup přípravy

  1. Nové brambory důkladně omyjeme, necháme se slupkou a nakrájíme na tenká kolečka. Rozprostřeme na velký plech. Důkladně osolíme, okořeníme a promícháme s prolisovaným česnekem.
  2. Přidáme sádlo, přikryjeme druhým plechem a dáme péct na 180 °C na 40 minut. Po 20 minutách otevřeme a důkladně promícháme, znovu přikryjeme a pečeme. (Doba pečení může být kratší, záleží na tom, jak silná jsou kolečka brambor).
  3. Po 40 minutách odklopíme plech a zapneme grilování na 5 až 10 minut.
  4. Na dip smícháme jogurt s nastrouhaným balkánským sýrem a promícháme s jarní cibulkou nakrájenou na drobné kousky. Ochutíme pepřem, sůl obvykle není třeba. Dip podáváme společně s brambory.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 416.27 kcal | Protein: 13.49 g | Sacharidy: 50.17 g | z toho cukr: 4.91 g | Tuk: 15.77 g | z toho nas. MK: 7.05 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3255-bramborove-dukatky-se-syrovym-dipem