Chlebové chipsy se sýrovým dipem
Tento recept jsem začala připravovat jako způsob, jak zužitkovat starší chleba. Nakonec se z něj stala oblíbená pochoutka k pivu a vínu.
Ingredience
Dip
Postup přípravy
1.
Ostrým nožem nakrájet starší chleba na velmi tenké plátky. Asi 1 až 2 mm. Rozmíchat olej, sůl a prolisovaný česnek. Kuchyňským štětcem natřít na chleby z obou stran.
2.
Rozehřejte troubu, nastavte program grilování s cirkulací a pečte na 190 asi 7 minut.
3.
Mezitím si připravte dip. Kyselou smetanu smíchat s drobně nastrouhaným eidamem. Podle chuti můžete přisolit.
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 15 min celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 15 Kč |
Kategorie: | chuťovky, česká, pečení, vegetariánské |
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
392.30 kcal |
Protein |
12.28 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
26.18 g
3.13 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
26.50 g
9.68 g
|