Chlebové chipsy se sýrovým dipem

Tento recept jsem začala připravovat jako způsob, jak zužitkovat starší chleba. Nakonec se z něj stala oblíbená pochoutka k pivu a vínu.

Ingredience (2 x porce)

Dip

Postup přípravy

  1. Ostrým nožem nakrájet starší chleba na velmi tenké plátky. Asi 1 až 2 mm. Rozmíchat olej, sůl a prolisovaný česnek. Kuchyňským štětcem natřít na chleby z obou stran.
  2. Rozehřejte troubu, nastavte program grilování s cirkulací a pečte na 190 asi 7 minut.
  3. Mezitím si připravte dip. Kyselou smetanu smíchat s drobně nastrouhaným eidamem. Podle chuti můžete přisolit.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 474.48 kcal | Protein: 11.35 g | Sacharidy: 27.58 g | z toho cukr: 5.41 g | Tuk: 35.40 g | z toho nas. MK: 13.55 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1679-chlebove-chipsy-se-syrovym-dipem