Tento recept jsem začala připravovat jako způsob, jak zužitkovat starší chleba. Nakonec se z něj stala oblíbená pochoutka k pivu a vínu.
Ingredience (2 x porce)
Dip
Postup přípravy
Ostrým nožem nakrájet starší chleba na velmi tenké plátky. Asi 1 až 2 mm. Rozmíchat olej, sůl a prolisovaný česnek. Kuchyňským štětcem natřít na chleby z obou stran.
Rozehřejte troubu, nastavte program grilování s cirkulací a pečte na 190 asi 7 minut.
Mezitím si připravte dip. Kyselou smetanu smíchat s drobně nastrouhaným eidamem. Podle chuti můžete přisolit.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 474.48 kcal |
Protein: 11.35 g |
Sacharidy: 27.58 g |
z toho cukr: 5.41 g |
Tuk: 35.40 g |
z toho nas. MK: 13.55 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1679-chlebove-chipsy-se-syrovym-dipem