Bramborové lupínky s nivovým dipem

Chutná večeře, která není náročná na přípravu nebo dokonalá příloha k pečenému masu. To jsou kořeněné bramborové lupínky. Hodí se k nim řada dipů, skvělý je ze sýru niva.

Ingredience

Na dip

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Brambory nechejte ve slupce a dobře omyjte, občas je třeba použít i kartáček. Nakrájejte je na asi 0,5 cm tlustá kolečka.
2.
V míse smíchejte olej a koření. Do směsi dejte nakrájené brambory a dobře promíchejte. Sůl přidávejte podle typu grilovací směsi. Některá směs už sůl obsahuje.
3.
Dejte na plech s pečícím papírem a upečte. Pečení trvá asi 40 min až 1 h, je třeba vyzkoušet podle trouby. Na posledních 5 min přepněte na gril.
4.
Během pečení si nastrouhejte nivu a smíchejte se zakysanou smetanou. Nechejte v lednici vychladit a podávejte spolu s bramborami.

Od: Ráďa 78, 6.5.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 1 hod 10 min
Počet porcí: 2 porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 35 Kč za porci
Kategorie: chuťovky, česká, přílohy, brambory, pečení, vegetariánské

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
930.91 kcal
Protein
25.26 g
Sacharidy
z toho cukr
106.10 g
9.82 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
45.05 g
14.94 g

Detailní rozpis podle ingrediencí