Bramborové lupínky s nivovým dipem

Chutná večeře, která není náročná na přípravu nebo dokonalá příloha k pečenému masu. To jsou kořeněné bramborové lupínky. Hodí se k nim řada dipů, skvělý je ze sýru niva.

Ingredience (2 x porce)

Na dip

Postup přípravy

  1. Brambory nechejte ve slupce a dobře omyjte, občas je třeba použít i kartáček. Nakrájejte je na asi 0,5 cm tlustá kolečka.
  2. V míse smíchejte olej a koření. Do směsi dejte nakrájené brambory a dobře promíchejte. Sůl přidávejte podle typu grilovací směsi. Některá směs už sůl obsahuje.
  3. Dejte na plech s pečícím papírem a upečte. Pečení trvá asi 40 min až 1 h, je třeba vyzkoušet podle trouby. Na posledních 5 min přepněte na gril.
  4. Během pečení si nastrouhejte nivu a smíchejte se zakysanou smetanou. Nechejte v lednici vychladit a podávejte spolu s bramborami.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 1,354.56 kcal | Protein: 32.06 g | Sacharidy: 171.55 g | z toho cukr: 12.75 g | Tuk: 53.19 g | z toho nas. MK: 19.28 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1613-bramborove-lupinky-s-nivovym-dipem