Brokolicové nočky s mozzarelou a jogurtovým dipem

Lehké, zdravé a zároveň chutné jídlo z brokolice? To se dá říci právě o těchto nočkách, které když jednou ochutnáte, zařadíte je do svého běžného jídelníčku s radostí.

Reklama

Ingredience

    • nebo

Dip

Lze přidat

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Brokolici uvařte, zceďte a ihned po zcezení ochlaďte ledovou vodou, aby zachovala svou zelenou barvu.
2.
Do mixéru si přípravte uvařenou brokolici, vejce, tymián,cibuli a mozzarelu. Tyto ingredience rozmixujeme dohladka.
3.
Rozmixovanou směs si přendáme do misky, kam přidáme mouku. Směs s moukou smícháme dohromady. Při použití kukuřičné mouky, bude těsto svou konzistencí lehce připomínat těsto na bramborové knedlíky, za použití hrubé pšeničné bude o trochu řidší.
4.
Předehřejeme si troubu na 180 °C
5.
Připravíme si plech s pečícím papírem a na ten budeme lžící tvarovat menší hrudky - nočky.
6.
Dejte plech do trouby a pečte 12 minut, poté nočky otočte a pečte dalších 15 minut. Nočky by měly být krásně nazlátlé, pokud po této době nejsou, nechte v troubě ještě dalších 5 minut.
7.
V době pečení si připravte dip. V misce si smíchejte řecký jogurt se solí, pepřem, česnekem a chilli. Dle chuti můžete dip dokořenit jakýmkoliv dalším kořením.
8.
Hotové nočky můžete do dipu namáčet nebo dipem zalít místo zálivky.
9.
Doporučení: Pro zjemnění chuti dipu, lze smíchat řecký jogurt s pár lžičkami klasického bílého jogurtu. Dip bude méně nakyslý a řidší. Dip nepodávejte ihned z lednice, ale nechte ho odstát do pokojové teploty.

Od: Nikola, 7.10.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
30 min vaření
1 hod celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Nikola
Cena ingrediencí: 1 × porce = 48 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
618.03 kcal
Protein
42.74 g
Sacharidy
z toho cukr
64.86 g
11.70 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
18.61 g
9.78 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama