Brokolicové karbanátky

-
- Přidat foto
-
Reklama
Brokolicové karbanátky jsou skvělou volbou pro všechny, kteří chtějí do svého jídelníčku zařadit více zeleniny. Díky kombinaci brokolice, sýra a jemného koření vzniká chutný pokrm, který potěší vegetariány i milovníky lehkých jídel. Tyto karbanátky se snadno připravují a jsou ideální jako hlavní jídlo s přílohou nebo jako zdravý snack s oblíbeným dipem.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Brokolici očistíme, rozdělíme na růžičky a uvaříme v osolené vodě do měkka. Poté ji scedíme a necháme vychladnout.
2.
V míse rozmačkáme uvařenou brokolici vidličkou. Přidáme vejce, strouhanku, strouhaný sýr, česnek, sůl, pepř a případně muškátový oříšek. Směs dobře promícháme, aby vznikla kompaktní hmota.
3.
Z brokolicové směsi tvoříme malé karbanátky, které obalíme v další strouhance.
4.
Na pánvi rozehřejeme rostlinný olej a karbanátky smažíme z obou stran dozlatova (cca 3–4 minuty z každé strany).
5.
Podáváme teplé s bramborovou kaší, dipem podle chuti (např. jogurtovým) nebo čerstvým salátem. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 15 min vaření 35 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 19 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
314.76 kcal |
Protein |
17.09 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
25.81 g
4.41 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
14.72 g
6.36 g
|
Reklama
Reklama