Brokolicové karbanátky

Brokolicové karbanátky jsou skvělou volbou pro všechny, kteří chtějí do svého jídelníčku zařadit více zeleniny. Díky kombinaci brokolice, sýra a jemného koření vzniká chutný pokrm, který potěší vegetariány i milovníky lehkých jídel. Tyto karbanátky se snadno připravují a jsou ideální jako hlavní jídlo s přílohou nebo jako zdravý snack s oblíbeným dipem.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Brokolici očistíme, rozdělíme na růžičky a uvaříme v osolené vodě do měkka. Poté ji scedíme a necháme vychladnout.
2.
V míse rozmačkáme uvařenou brokolici vidličkou. Přidáme vejce, strouhanku, strouhaný sýr, česnek, sůl, pepř a případně muškátový oříšek. Směs dobře promícháme, aby vznikla kompaktní hmota.
3.
Z brokolicové směsi tvoříme malé karbanátky, které obalíme v další strouhance.
4.
Na pánvi rozehřejeme rostlinný olej a karbanátky smažíme z obou stran dozlatova (cca 3–4 minuty z každé strany).
5.
Podáváme teplé s bramborovou kaší, dipem podle chuti (např. jogurtovým) nebo čerstvým salátem. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 27.1.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
15 min vaření
35 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 19 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
314.76 kcal
Protein
17.09 g
Sacharidy
z toho cukr
25.81 g
4.41 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
14.72 g
6.36 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama