Brokolice zapečená s vejcem, smetanou a sýrem

Naše rodina miluje zapečené pokrmy všeho druhu. Není divu, že jsme si také oblíbili zapečenou brokolici.

Ingredience

Jako příloha

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Brokolici očistíme, rozebereme na menší růžičky a propláchneme vodou. Necháme okapat. Do hlubší pánve kápneme trochu oleje a brokolici v ní „poválíme“ spolu s nadrobno pokrájenou cibulí a česnekem. Nepodléváme. Brokolice si uchová původní svěží zelenou barvu. Jen si dáváme pozor, aby se nám nepřipekl česnek a tím pádem nezhořkl.
2.
Když je brokolice poloměkká, osolíme ji, opepříme a vložíme na dno vymazaného pekáčku. Zeleninu zalijeme rozšlehanými vejci se smetanou.
3.
Nakonec posypeme vrstvou nastrouhaného sýra a zapékáme dozlatova asi při 200 stupních. Podáváme s vařenými brambory.

Od: Šárka75, 1.9.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Šárka75
Cena ingrediencí: 1 × porce = 30 Kč
Kategorie: hlavní chod, zelenina, brambory, vajíčka, vegetariánské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
517.33 kcal
Protein
26.32 g
Sacharidy
z toho cukr
42.87 g
7.96 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
26.73 g
15.55 g

Detailní rozpis podle ingrediencí