Brokolicový nákyp

Tento nákyp si zamiluje celá rodina. Je výborný teplý i studený.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Brokolici očistíme, omyjeme a uvaříme do poloměkka. Necháme vychladnout a rozebereme na větší růžičky.
2.
V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme mouku a děláme jíšku. Zalijeme mlékem a vaříme do zhoustnutí. Vznikne hustá kaše, kterou necháme vychladnout.
3.
Sýr nastrouháme nahrubo. Žloutky oddělíme od bílků. Pečící formu vymažeme olejem a rozložíme do ní uvařenou brokolici.
4.
Do vychladlé kaše zamícháme žloutky, polovinu množství nastrouhaného sýra, koření, sůl a pepř.
5.
Z bílků ušleháme pevný sníh, který přidáme do kaše. Vše důkladně promícháme a nalijeme na brokolici.
6.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C dorůžova. Před koncem pečení posypeme zbytkem strouhaného sýra.
7.
Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.

Od: Sarrien, 6.3.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 50 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Sarrien
Cena ingrediencí: 1 × porce = 40 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
373.25 kcal
Protein
20.65 g
Sacharidy
z toho cukr
20.21 g
7.93 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
22.29 g
12.03 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama