Brokolicový nákyp

Tento nákyp si zamiluje celá rodina. Je výborný teplý i studený.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Brokolici očistíme, omyjeme a uvaříme do poloměkka. Necháme vychladnout a rozebereme na větší růžičky.
  2. V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme mouku a děláme jíšku. Zalijeme mlékem a vaříme do zhoustnutí. Vznikne hustá kaše, kterou necháme vychladnout.
  3. Sýr nastrouháme nahrubo. Žloutky oddělíme od bílků. Pečící formu vymažeme olejem a rozložíme do ní uvařenou brokolici.
  4. Do vychladlé kaše zamícháme žloutky, polovinu množství nastrouhaného sýra, koření, sůl a pepř.
  5. Z bílků ušleháme pevný sníh, který přidáme do kaše. Vše důkladně promícháme a nalijeme na brokolici.
  6. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C dorůžova. Před koncem pečení posypeme zbytkem strouhaného sýra.
  7. Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 373.25 kcal | Protein: 20.65 g | Sacharidy: 20.21 g | z toho cukr: 7.93 g | Tuk: 22.29 g | z toho nas. MK: 12.03 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1529-brokolicovy-nakyp