Brokolicový nákyp
Tento nákyp si zamiluje celá rodina. Je výborný teplý i studený.
Ingredience (4 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Brokolici očistíme, omyjeme a uvaříme do poloměkka. Necháme vychladnout a rozebereme na větší růžičky.
- V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme mouku a děláme jíšku. Zalijeme mlékem a vaříme do zhoustnutí. Vznikne hustá kaše, kterou necháme vychladnout.
- Sýr nastrouháme nahrubo. Žloutky oddělíme od bílků. Pečící formu vymažeme olejem a rozložíme do ní uvařenou brokolici.
- Do vychladlé kaše zamícháme žloutky, polovinu množství nastrouhaného sýra, koření, sůl a pepř.
- Z bílků ušleháme pevný sníh, který přidáme do kaše. Vše důkladně promícháme a nalijeme na brokolici.
- Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C dorůžova. Před koncem pečení posypeme zbytkem strouhaného sýra.
- Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 373.25 kcal |
Protein: 20.65 g |
Sacharidy: 20.21 g |
z toho cukr: 7.93 g |
Tuk: 22.29 g |
z toho nas. MK: 12.03 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1529-brokolicovy-nakyp