Brokolice zapečená s vejcem, smetanou a sýrem

Naše rodina miluje zapečené pokrmy všeho druhu. Není divu, že jsme si také oblíbili zapečenou brokolici.

Ingredience (4 x porce)

Jako příloha

Postup přípravy

  1. Brokolici očistíme, rozebereme na menší růžičky a propláchneme vodou. Necháme okapat. Do hlubší pánve kápneme trochu oleje a brokolici v ní „poválíme“ spolu s nadrobno pokrájenou cibulí a česnekem. Nepodléváme. Brokolice si uchová původní svěží zelenou barvu. Jen si dáváme pozor, aby se nám nepřipekl česnek a tím pádem nezhořkl.
  2. Když je brokolice poloměkká, osolíme ji, opepříme a vložíme na dno vymazaného pekáčku. Zeleninu zalijeme rozšlehanými vejci se smetanou.
  3. Nakonec posypeme vrstvou nastrouhaného sýra a zapékáme dozlatova asi při 200 stupních. Podáváme s vařenými brambory.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 561.49 kcal | Protein: 24.49 g | Sacharidy: 34.32 g | z toho cukr: 6.54 g | Tuk: 35.15 g | z toho nas. MK: 21.76 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1930-brokolice-zapecena-s-vejcem-smetanou-a-syrem