Brokolicové nočky s mozzarelou a jogurtovým dipem

Lehké, zdravé a zároveň chutné jídlo z brokolice? To se dá říci právě o těchto nočkách, které když jednou ochutnáte, zařadíte je do svého běžného jídelníčku s radostí.

Ingredience (2 x porce)

Dip

Lze přidat

Postup přípravy

  1. Brokolici uvařte, zceďte a ihned po zcezení ochlaďte ledovou vodou, aby zachovala svou zelenou barvu.
  2. Do mixéru si přípravte uvařenou brokolici, vejce, tymián,cibuli a mozzarelu. Tyto ingredience rozmixujeme dohladka.
  3. Rozmixovanou směs si přendáme do misky, kam přidáme mouku. Směs s moukou smícháme dohromady. Při použití kukuřičné mouky, bude těsto svou konzistencí lehce připomínat těsto na bramborové knedlíky, za použití hrubé pšeničné bude o trochu řidší.
  4. Předehřejeme si troubu na 180 °C
  5. Připravíme si plech s pečícím papírem a na ten budeme lžící tvarovat menší hrudky - nočky.
  6. Dejte plech do trouby a pečte 12 minut, poté nočky otočte a pečte dalších 15 minut. Nočky by měly být krásně nazlátlé, pokud po této době nejsou, nechte v troubě ještě dalších 5 minut.
  7. V době pečení si připravte dip. V misce si smíchejte řecký jogurt se solí, pepřem, česnekem a chilli. Dle chuti můžete dip dokořenit jakýmkoliv dalším kořením.
  8. Hotové nočky můžete do dipu namáčet nebo dipem zalít místo zálivky.
  9. Doporučení: Pro zjemnění chuti dipu, lze smíchat řecký jogurt s pár lžičkami klasického bílého jogurtu. Dip bude méně nakyslý a řidší. Dip nepodávejte ihned z lednice, ale nechte ho odstát do pokojové teploty.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 618.03 kcal | Protein: 42.74 g | Sacharidy: 64.86 g | z toho cukr: 11.70 g | Tuk: 18.61 g | z toho nas. MK: 9.78 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2047-brokolicove-nocky-s-mozzarelou-a-jogurtovym-dipem