Pečené brambory se zakysanou smetanou, sýrem a slaninou
Tyto pečené brambory jsou jednoduchým, ale chutným pokrmem, který v sobě spojuje chuť pečených brambor a krémovou zakysanou smetanu se sýrem. Opečená slanina dodává bramborám výraznou chuť a příjemnou křupavost. Skvěle se hodí jako samostatné jídlo i jako příloha k masu.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Brambory důkladně omyjeme a osušíme.
Podélně je překrojíme na poloviny a lehce osolíme.
Položíme je řeznou stranou dolů na plech vyložený pečicím papírem.
Brambory pečeme v troubě předehřáté na 200 °C po dobu 40–50 minut, dokud nejsou uvnitř měkké a slupka křupavá.
Slaninu nakrájíme na malé kousky a opečeme ji na pánvi dozlatova.
Zakysanou smetanu (nebo tvaroh) smícháme s prolisovaným česnekem.
Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
Na horké upečené brambory nasypeme strouhaný sýr, navrstvíme smetanovou směs a posypeme křupavou slaninou.
Ihned podáváme jako hlavní chod nebo přílohu.
Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 666.62 kcal |
Protein: 23.37 g |
Sacharidy: 60.10 g |
z toho cukr: 4.88 g |
Tuk: 34.65 g |
z toho nas. MK: 16.90 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4528-pecene-brambory-se-zakysanou-smetanou-syrem-a-slaninou