Pečené brambory se zakysanou smetanou, sýrem a slaninou

Tyto pečené brambory jsou jednoduchým, ale chutným pokrmem, který v sobě spojuje chuť pečených brambor a krémovou zakysanou smetanu se sýrem. Opečená slanina dodává bramborám výraznou chuť a příjemnou křupavost. Skvěle se hodí jako samostatné jídlo i jako příloha k masu.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Brambory důkladně omyjeme a osušíme.
  2. Podélně je překrojíme na poloviny a lehce osolíme.
  3. Položíme je řeznou stranou dolů na plech vyložený pečicím papírem.
  4. Brambory pečeme v troubě předehřáté na 200 °C po dobu 40–50 minut, dokud nejsou uvnitř měkké a slupka křupavá.
  5. Slaninu nakrájíme na malé kousky a opečeme ji na pánvi dozlatova.
  6. Zakysanou smetanu (nebo tvaroh) smícháme s prolisovaným česnekem.
  7. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  8. Na horké upečené brambory nasypeme strouhaný sýr, navrstvíme smetanovou směs a posypeme křupavou slaninou.
  9. Ihned podáváme jako hlavní chod nebo přílohu. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 666.62 kcal | Protein: 23.37 g | Sacharidy: 60.10 g | z toho cukr: 4.88 g | Tuk: 34.65 g | z toho nas. MK: 16.90 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4528-pecene-brambory-se-zakysanou-smetanou-syrem-a-slaninou