Francouzské brambory s houbami

Oblíbené francouzské brambory trochu jinak. Jsou provoněné rozmarýnem, tymiánem a česnekem. Zachutná vám kombinace restované uzeniny a žampionů.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve nakrájíme uzeninu na drobné kostičky. Dáme ji restovat na pánev s malou troškou sádla. Občas promícháme a necháme orestovat do zezlátnutí. Čím křupavější, tím lépe.
2.
Brambory oškrábeme a nakrájíme na plátky. Žampiony očistíme a nakrájíme na široké plátky.
3.
Vymažeme větší pekáč máslem, to smícháme s prolisovaným česnekem. Na dno dáme polovinu cibule, polovinu brambor, polovinu salámu a polovinu žampionů.
4.
Smícháme mléko s vejci a kořením. Dobře prošleháme. Pokud nemáte solenou směs grilovacího koření, přidejte i sůl. Polovinu směsi naléváme na brambory.
5.
Postup opakujeme. Začínáme cibulí, pak brambory, salám a žampiony. Zaléváme druhou polovinou směsi.
6.
Dáme péci na 180 °C na asi 1 hodinu. Na konci pečení odklopíme poklici a přidáme nastrouhaný sýr. Zapečeme pod grilem.

Od: Ráďa 78, 14.12.2020

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
1 hod 20 min vaření
2 hod celkem
Množství: 5 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 37 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, česká, houby, brambory, pečení, bezlepkové
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
961.55 kcal
Protein
40.07 g
Sacharidy
z toho cukr
115.85 g
12.41 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
33.03 g
13.00 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama