Houbovec s nivou

Zapékané brambory chutnají výborně s houbami a nivou. Kdo má nasušené praváky, může se těšit na houbovou dobrotu kdykoliv v roce.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Brambory oškrábeme a nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme na proužky. Nivu nastrouháme nahrubo.
2.
Sušené houby povaříme ve 250 ml mléka. Vaříme na mírném stupni.
3.
Zapékací mísu vymažeme sádlem a prolisovaným česnekem. Na dno dáme polovinu cibule a brambor.
4.
Osolíme a okořeníme polovinou koření. Dáme houby i s mlékem.
5.
Na houby druhou polovinu cibule a brambor. Znovu okořeníme. Nahoru dáme nastrouhanou nivu.
6.
Ve 100 ml mléka rozšleháme 2 vejce, můžeme osolit. Směsí zalijeme brambory a pečeme na 180 stupňů minimálně 1 hodinu.

Od: Ráďa 78, 9.9.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
1 hod vaření
1 hod 10 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 68 Kč
Kategorie: hlavní chod, česká, houby, brambory, pečení

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
987.97 kcal
Protein
37.59 g
Sacharidy
z toho cukr
71.67 g
21.53 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
61.79 g
30.26 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.