Houbovec s nivou

Zapékané brambory chutnají výborně s houbami a nivou. Kdo má nasušené praváky, může se těšit na houbovou dobrotu kdykoliv v roce.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Brambory oškrábeme a nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme na proužky. Nivu nastrouháme nahrubo.
  2. Sušené houby povaříme ve 250 ml mléka. Vaříme na mírném stupni.
  3. Zapékací mísu vymažeme sádlem a prolisovaným česnekem. Na dno dáme polovinu cibule a brambor.
  4. Osolíme a okořeníme polovinou koření. Dáme houby i s mlékem.
  5. Na houby druhou polovinu cibule a brambor. Znovu okořeníme. Nahoru dáme nastrouhanou nivu.
  6. Ve 100 ml mléka rozšleháme 2 vejce, můžeme osolit. Směsí zalijeme brambory a pečeme na 180 stupňů minimálně 1 hodinu.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 1,088.08 kcal | Protein: 41.74 g | Sacharidy: 95.56 g | z toho cukr: 20.27 g | Tuk: 56.46 g | z toho nas. MK: 27.31 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1954-houbovec-s-nivou