Houbovec s nivou
Zapékané brambory chutnají výborně s houbami a nivou. Kdo má nasušené praváky, může se těšit na houbovou dobrotu kdykoliv v roce.
Ingredience (2 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Brambory oškrábeme a nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme na proužky. Nivu nastrouháme nahrubo.
- Sušené houby povaříme ve 250 ml mléka. Vaříme na mírném stupni.
- Zapékací mísu vymažeme sádlem a prolisovaným česnekem. Na dno dáme polovinu cibule a brambor.
- Osolíme a okořeníme polovinou koření. Dáme houby i s mlékem.
- Na houby druhou polovinu cibule a brambor. Znovu okořeníme. Nahoru dáme nastrouhanou nivu.
- Ve 100 ml mléka rozšleháme 2 vejce, můžeme osolit. Směsí zalijeme brambory a pečeme na 180 stupňů minimálně 1 hodinu.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 1,088.08 kcal |
Protein: 41.74 g |
Sacharidy: 95.56 g |
z toho cukr: 20.27 g |
Tuk: 56.46 g |
z toho nas. MK: 27.31 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1954-houbovec-s-nivou