Houbový guláš
Dnes si uvaříme houbový guláš. Klasický guláš úplně nevyhledávám, ale houbový miluji. A když je k němu ještě k zakousnutí křupavý chlebík, to je teprve pochutnáníčko.
Reklama
Postup přípravy
1.
Houby si očistíme a nakrájíme na kousky. Na oleji dozlatova orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme houby a na kousky nakrájenou červenou papriku. Paprika nemusí být. Zasypeme sladkou mletou paprikou, drceným kmínem, majoránkou, sušeným česnekem, opepříme a chvíli restujeme, dokud se částečně nevydusí tekutina z hub.
2.
Potom podlijeme, přidáme půl kostky bujonu a dusíme doměkka. Asi v polovině vaření guláš zahustíme zátřepkou, aby se mouka stihla řádně provařit.
3.
Nakonec dochutíme, dosolíme a přidáme prolisovaný česnek. Podáváme nejlépe s čerstvým chlebem. Dobrou chuť.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
110.65 kcal |
Protein |
10.55 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
15.08 g
10.46 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
1.22 g
0.20 g
|
Reklama
Reklama