Houbový guláš

Dnes si uvaříme houbový guláš. Klasický guláš úplně nevyhledávám, ale houbový miluji. A když je k němu ještě k zakousnutí křupavý chlebík, to je teprve pochutnáníčko.

Reklama

Ingredience

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Houby si očistíme a nakrájíme na kousky. Na oleji dozlatova orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme houby a na kousky nakrájenou červenou papriku. Paprika nemusí být. Zasypeme sladkou mletou paprikou, drceným kmínem, majoránkou, sušeným česnekem, opepříme a chvíli restujeme, dokud se částečně nevydusí tekutina z hub.
2.
Potom podlijeme, přidáme půl kostky bujonu a dusíme doměkka. Asi v polovině vaření guláš zahustíme zátřepkou, aby se mouka stihla řádně provařit.
3.
Nakonec dochutíme, dosolíme a přidáme prolisovaný česnek. Podáváme nejlépe s čerstvým chlebem. Dobrou chuť.

Od: Šárka75, 2.6.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
110.65 kcal
Protein
10.55 g
Sacharidy
z toho cukr
15.08 g
10.46 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
1.22 g
0.20 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama