Guláš s houbami

  • Přidat foto

Guláš je oblíbený pokrm v mnoha domácnostech. Kdo chce vyzkoušet trochu jinou variantu, tomu doporučuji tento recept. Krásně voní po bylinkách a chutná po červeném vínu.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Do hrnce si dáme rozpustit sádlo a přidáme cibuli na kostičky, bobkový list, nové koření a jalovec. Vše spolu restujeme do tmavé barvy.
2.
Nakrájíme si maso na kostky, osolíme, opepříme a přidáme k cibuli. Chvíli opečeme ze všech stran aby se nám maso zatáhlo.
3.
Maso zaprášíme sladkou a pálivou paprikou a zalijeme vývarem. Přidáme sušené houby, větvičky tymiánu, rozmarýnu a necháme dusit pod poklicí asi 60 minut.
4.
Hladkou mouku si rozmícháme s vodou a jakmile budeme mít maso v hrnci měkké, tak rozmíchanou mouku zahustíme. Provaříme asi 15 minut.
5.
Do guláše přilijeme víno, přidáme prolisovaný česnek a můžeme dochutit solí, pepřem, tymiánem, rozmarýnem, chilli jak kdo má rád.
6.
Můžeme podávat s pečivem nebo knedlíkem.

Od: Petuler, 22.4.2020

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
5.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
1 hod 20 min vaření
1 hod 40 min celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 29 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, vepřové maso, bez laktózy

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
327.85 kcal
Protein
27.98 g
Sacharidy
z toho cukr
15.66 g
5.06 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
16.60 g
6.35 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.