Pikantní hovězí guláš

Uvařit dobrý guláš znamená strávit hodiny v kuchyni a několikrát ochutnávat. Když se vám to ale podaří, máte pochoutku na několik dní. Tento recept je oblíbený v naší rodině.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Hovězí maso očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli nasekáme na kostičky. Na sádle osmažíme cibuli a přidáme hovězí maso.
2.
Okořeníme, přidáme prolisovaný česnek a podlijeme vodou. Přiklopíme pokličkou a dusíme asi tři hodiny, někdy jsou nutné i 4 hodiny. Stále přiléváme vodu.
3.
Až je maso měkké, odlejeme do sklenice trochu vývaru a rozšleháme v něm lžíci hladké mouky. Vrátíme do guláše a promícháme.
4.
Podáváme s pečivem nebo knedlíkem a cibulí.

Od: Ráďa 78, 25.3.2019

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 4 hod celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 21 Kč
Kategorie: hlavní chod, česká, hovězí maso

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
75.29 kcal
Protein
15.99 g
Sacharidy
z toho cukr
4.73 g
1.74 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
22.07 g
2.52 g

Detailní rozpis podle ingrediencí