Pikantní hovězí guláš

Uvařit dobrý guláš znamená strávit hodiny v kuchyni a několikrát ochutnávat. Když se vám to ale podaří, máte pochoutku na několik dní. Tento recept je oblíbený v naší rodině.

Ingredience

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Hovězí maso očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli nasekáme na kostičky. Na sádle osmažíme cibuli a přidáme hovězí maso.
2.
Okořeníme, přidáme prolisovaný česnek a podlijeme vodou. Přiklopíme pokličkou a dusíme asi tři hodiny, někdy jsou nutné i 4 hodiny. Stále přiléváme vodu.
3.
Až je maso měkké, odlejeme do sklenice trochu vývaru a rozšleháme v něm lžíci hladké mouky. Vrátíme do guláše a promícháme.
4.
Podáváme s pečivem nebo knedlíkem a cibulí.

Od: Ráďa 78, 25.3.2019

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 4 hod
Počet porcí: 8 porcí
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 22 Kč za porci
Kategorie: hlavní chod, česká, hovězí maso

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
317.01 kcal
Protein
16.09 g
Sacharidy
z toho cukr
4.98 g
1.76 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
25.86 g
4.17 g

Detailní rozpis podle ingrediencí