Maďarský guláš
Maďarský guláš je tradiční pokrm maďarské kuchyně, který se připravuje z hovězího masa, cibule a sladké papriky. Na rozdíl od českého guláše bývá řidší – blíží se spíše polévce – a často se podává s chlebem či vařenými brambory, ale také klasicky s houskovým knedlíkem. Vyniká svou sytou barvou a plnou chutí.
Reklama
Postup přípravy
1.
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli a smažíme dozlatova.
2.
Přidáme na kostky nakrájené maso a zprudka opečeme ze všech stran.
3.
Přisypeme papriku, kmín a krátce promícháme – nesmí se připálit. Ihned zalijeme vývarem nebo vodou tak, aby bylo maso ponořené.
4.
Přidáme rajčatový protlak, prolisovaný česnek, na kostičky nakrájenou papriku a rajče. Osolíme a opepříme.
5.
Zakryjeme pokličkou a dusíme na mírném ohni cca 1,5–2 hodiny, dokud není maso měkké.
6.
Na závěr přidáme majoránku a případně nastrouhanou bramboru (pokud chceme guláš lehce zahustit). Vaříme ještě cca 10 minut.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
446.35 kcal |
Protein |
52.57 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
19.86 g
6.77 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
15.20 g
5.32 g
|
Reklama
Reklama