Maďarský guláš

Maďarský guláš je tradiční pokrm maďarské kuchyně, který se připravuje z hovězího masa, cibule a sladké papriky. Na rozdíl od českého guláše bývá řidší – blíží se spíše polévce – a často se podává s chlebem či vařenými brambory, ale také klasicky s houskovým knedlíkem. Vyniká svou sytou barvou a plnou chutí.

Reklama

Ingredience

Ingredience (4 porce)

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli a smažíme dozlatova.
2.
Přidáme na kostky nakrájené maso a zprudka opečeme ze všech stran.
3.
Přisypeme papriku, kmín a krátce promícháme – nesmí se připálit. Ihned zalijeme vývarem nebo vodou tak, aby bylo maso ponořené.
4.
Přidáme rajčatový protlak, prolisovaný česnek, na kostičky nakrájenou papriku a rajče. Osolíme a opepříme.
5.
Zakryjeme pokličkou a dusíme na mírném ohni cca 1,5–2 hodiny, dokud není maso měkké.
6.
Na závěr přidáme majoránku a případně nastrouhanou bramboru (pokud chceme guláš lehce zahustit). Vaříme ještě cca 10 minut.

Od: Zuzana, 31.8.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
446.35 kcal
Protein
52.57 g
Sacharidy
z toho cukr
19.86 g
6.77 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
15.20 g
5.32 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama