Segedínský guláš

Mám ráda citát z filmu, kdy Zdena Hadrbolcová říká, že když nemá k obědu knedlík, tak má ve dvě hodiny hlad. Česká klasika, houskový knedlík, na náš stůl určitě patří. Třeba se segedínským gulášem.

Ingredience

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Cibuli nakrájím na drobné kostičky a dám do hrnce na 2 lžíce rozehřátého sádla. Vepřové maso nakrájím na kostky a dám orestovat na cibuli. Posypu 1 lžící papriky, posolím a opepřím, přidám drcený kmín. Orestuji z obou stran a do dvou třetin zaliji vodou. Dusím alespoň jednu hodinu.
2.
Až je maso měkké, připravím si vedle v hrnci zásmažku. Rozehřeji 2 lžíce sádla, přidám mouku. Až přestane pěnit, zaliji trochou vody a umíchám hustou kaši. Do té přeliji hotové maso i s cibulí, vařím na mírném ohni.
3.
Přidám kysané zelí a lžíci papriky. Krátce povařím, zelí bude hned měkké. Vypnu a vmíchám zakysanou smetanu. Ochutnám a případně dosolím. Některé značky kysaného zelí dosolit nepotřebují. K segedínskému guláši nesmí houskový knedlík chybět!

Od: Iva V, 30.1.2019

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 1 hod 30 min
Počet porcí: 3 porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 34 Kč za porci
Kategorie: hlavní chod, česká, vepřové maso

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
641.40 kcal
Protein
19.41 g
Sacharidy
z toho cukr
18.08 g
6.71 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
54.60 g
24.15 g

Detailní rozpis podle ingrediencí