Segedínský guláš

Mám ráda citát z filmu, kdy Zdena Hadrbolcová říká, že když nemá k obědu knedlík, tak má ve dvě hodiny hlad. Česká klasika, houskový knedlík, na náš stůl určitě patří. Třeba se segedínským gulášem.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Cibuli nakrájím na drobné kostičky a dám do hrnce na 2 lžíce rozehřátého sádla. Vepřové maso nakrájím na kostky a dám orestovat na cibuli. Posypu 1 lžící papriky, posolím a opepřím, přidám drcený kmín. Orestuji z obou stran a do dvou třetin zaliji vodou. Dusím alespoň jednu hodinu.
2.
Až je maso měkké, připravím si vedle v hrnci zásmažku. Rozehřeji 2 lžíce sádla, přidám mouku. Až přestane pěnit, zaliji trochou vody a umíchám hustou kaši. Do té přeliji hotové maso i s cibulí, vařím na mírném ohni.
3.
Přidám kysané zelí a lžíci papriky. Krátce povařím, zelí bude hned měkké. Vypnu a vmíchám zakysanou smetanu. Ochutnám a případně dosolím. Některé značky kysaného zelí dosolit nepotřebují. K segedínskému guláši nesmí houskový knedlík chybět!

Od: Iva V, 30.1.2019

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod 30 min celkem
Množství: 3 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 32 Kč
Kategorie: hlavní chod, česká, vepřové maso

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
543.11 kcal
Protein
20.14 g
Sacharidy
z toho cukr
21.33 g
8.12 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
41.89 g
18.29 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.