Segedínský guláš

Mám ráda citát z filmu, kdy Zdena Hadrbolcová říká, že když nemá k obědu knedlík, tak má ve dvě hodiny hlad. Česká klasika, houskový knedlík, na náš stůl určitě patří. Třeba se segedínským gulášem.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Cibuli nakrájím na drobné kostičky a dám do hrnce na 2 lžíce rozehřátého sádla. Vepřové maso nakrájím na kostky a dám orestovat na cibuli. Posypu 1 lžící papriky, posolím a opepřím, přidám drcený kmín. Orestuji z obou stran a do dvou třetin zaliji vodou. Dusím alespoň jednu hodinu.
2.
Až je maso měkké, připravím si vedle v hrnci zásmažku. Rozehřeji 2 lžíce sádla, přidám mouku. Až přestane pěnit, zaliji trochou vody a umíchám hustou kaši. Do té přeliji hotové maso i s cibulí, vařím na mírném ohni.
3.
Přidám kysané zelí a lžíci papriky. Krátce povařím, zelí bude hned měkké. Vypnu a vmíchám zakysanou smetanu. Ochutnám a případně dosolím. Některé značky kysaného zelí dosolit nepotřebují. K segedínskému guláši nesmí houskový knedlík chybět!

Od: Iva V, 30.1.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
4.0
hodnotit
Čas: 1 hod 30 min celkem
Množství: 3 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 32 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
559.25 kcal
Protein
20.25 g
Sacharidy
z toho cukr
16.25 g
7.26 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
44.07 g
17.91 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama