tento gulas je moc dobry delam stejne jenom misto jogurtu davam zakysanou smetanu
Segedínský guláš s jogurtem, bez mouky
Odlehčená verze české klasiky. Segedínský guláš připravíte i bez mouky a na dochucení můžete použít bílý jogurt. Vyzkoušejte zdravější úpravu.
Reklama
Postup přípravy
1.
Vepřové maso nakrájíme na drobné kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Ve velkém hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli. Poté vepřové maso. Okořeníme solí, pepřem a 2 lžícemi papriky. Přidáme kmín. Dobře promícháme a podlijeme vodou.
2.
Přiklopíme poklicí a dusíme na mírnou teplotu asi 1,5 hodiny.
3.
Pokud je výpeku příliš, odlejeme jej. Výpek by nám měl sahat do 1/3 masa. Přidáme zelí a podusíme asi 15 minut společně s paprikou. Dobře promícháme a přidáme cukr. Dosolíme.
4.
Vypneme a vmícháme bílý jogurt. Podáváme s knedlíkem.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
-
jannysek (neregistrovaný) před 2048 dny
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
412.62 kcal |
Protein |
27.12 g |
|
Sacharidy
z toho cukr
|
19.73 g
17.56 g
|
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
23.57 g
9.33 g
|
Reklama
Reklama




