Buřt-guláš se zakysanou smetanou

Taky vám nevyšlo počasí, když jste vyrazili s dětmi do přírody opékat? Ze špekáčků můžete připravit spoustu dobrot i bez ohně. Třeba buřt-guláš.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Cibuli nakrájíme na kostičky. Brambory oškrábeme a nakrájíme na menší kousky. Rozehřejeme 2 lžíce sádla, orestujeme cibulku a brambory. Okořeníme polovinou množství koření. Kmín přidáme všechen.
2.
Podlijeme vodou do 2/3. Do směsi přidáme prolisovaný česnek a dusíme asi 15 minut.
3.
Špekáčky nakrájíme na malé kousky. Na pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme špekáčky a okořeníme zbývajícím množstvím koření. Zprudka restujeme asi 5 minut, stále mícháme.
4.
Až jsou brambory téměř měkké, přidáme k nim orestované špekáčky i s výpekem z pánve. Promícháme a společně vaříme asi 10 minut.
5.
Vypneme. Do zakysané smetany přidáme hladkou mouku, prošleháme a vmícháme do guláše.

Od: Iva V, 16.3.2019

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 40 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 14 Kč
Kategorie: hlavní chod, česká, brambory

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
396.28 kcal
Protein
10.03 g
Sacharidy
z toho cukr
31.27 g
5.79 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
25.67 g
10.73 g

Detailní rozpis podle ingrediencí