Taky vám nevyšlo počasí, když jste vyrazili s dětmi do přírody opékat? Ze špekáčků můžete připravit spoustu dobrot i bez ohně. Třeba buřt-guláš.
Ingredience (6 x porce)
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na kostičky. Brambory oškrábeme a nakrájíme na menší kousky. Rozehřejeme 2 lžíce sádla, orestujeme cibulku a brambory. Okořeníme polovinou množství koření. Kmín přidáme všechen.
Podlijeme vodou do 2/3. Do směsi přidáme prolisovaný česnek a dusíme asi 15 minut.
Špekáčky nakrájíme na malé kousky. Na pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme špekáčky a okořeníme zbývajícím množstvím koření. Zprudka restujeme asi 5 minut, stále mícháme.
Až jsou brambory téměř měkké, přidáme k nim orestované špekáčky i s výpekem z pánve. Promícháme a společně vaříme asi 10 minut.
Vypneme. Do zakysané smetany přidáme hladkou mouku, prošleháme a vmícháme do guláše.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 479.69 kcal |
Protein: 11.23 g |
Sacharidy: 43.58 g |
z toho cukr: 5.57 g |
Tuk: 27.19 g |
z toho nas. MK: 10.64 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1552-burt-gulas-se-zakysanou-smetanou