Buřt-guláš se zakysanou smetanou

Taky vám nevyšlo počasí, když jste vyrazili s dětmi do přírody opékat? Ze špekáčků můžete připravit spoustu dobrot i bez ohně. Třeba buřt-guláš.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájíme na kostičky. Brambory oškrábeme a nakrájíme na menší kousky. Rozehřejeme 2 lžíce sádla, orestujeme cibulku a brambory. Okořeníme polovinou množství koření. Kmín přidáme všechen.
  2. Podlijeme vodou do 2/3. Do směsi přidáme prolisovaný česnek a dusíme asi 15 minut.
  3. Špekáčky nakrájíme na malé kousky. Na pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme špekáčky a okořeníme zbývajícím množstvím koření. Zprudka restujeme asi 5 minut, stále mícháme.
  4. Až jsou brambory téměř měkké, přidáme k nim orestované špekáčky i s výpekem z pánve. Promícháme a společně vaříme asi 10 minut.
  5. Vypneme. Do zakysané smetany přidáme hladkou mouku, prošleháme a vmícháme do guláše.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 479.69 kcal | Protein: 11.23 g | Sacharidy: 43.58 g | z toho cukr: 5.57 g | Tuk: 27.19 g | z toho nas. MK: 10.64 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1552-burt-gulas-se-zakysanou-smetanou