Bramborový guláš
Bramborový guláš je syté a voňavé jídlo, které potěší zejména v chladnějších dnech. Tento tradiční pokrm české kuchyně je připravený z jednoduchých surovin, ale díky cibuli, paprice a koření má výraznou a lahodnou chuť. Hodí se jako bezmasá varianta hlavního jídla, nebo ho můžete doplnit o opečený špekáček či klobásu.
Reklama
Postup přípravy
1.
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, česnek nasekáme.
2.
V hrnci rozehřejeme sádlo a cibuli na něm osmažíme dozlatova. Přidáme česnek, sladkou papriku a krátce orestujeme.
3.
Vmícháme rajčatový protlak, přilijeme trochu vývaru, promícháme a přidáme na kostky nakrájené brambory.
4.
Zalijeme zbytkem vývaru, osolíme, opepříme, přidáme kmín a vaříme doměkka (cca 20 minut).
5.
Nakonec dochutíme majoránkou, případně přidáme na kolečka nakrájený opečený špekáček.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
384.41 kcal |
Protein |
10.11 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
40.90 g
6.79 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
18.29 g
6.44 g
|
Reklama
Reklama