Bramborový guláš

Bramborový guláš je syté a voňavé jídlo, které potěší zejména v chladnějších dnech. Tento tradiční pokrm české kuchyně je připravený z jednoduchých surovin, ale díky cibuli, paprice a koření má výraznou a lahodnou chuť. Hodí se jako bezmasá varianta hlavního jídla, nebo ho můžete doplnit o opečený špekáček či klobásu.

Reklama

Ingredience

Ingredience

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, česnek nasekáme.
2.
V hrnci rozehřejeme sádlo a cibuli na něm osmažíme dozlatova. Přidáme česnek, sladkou papriku a krátce orestujeme.
3.
Vmícháme rajčatový protlak, přilijeme trochu vývaru, promícháme a přidáme na kostky nakrájené brambory.
4.
Zalijeme zbytkem vývaru, osolíme, opepříme, přidáme kmín a vaříme doměkka (cca 20 minut).
5.
Nakonec dochutíme majoránkou, případně přidáme na kolečka nakrájený opečený špekáček.

Od: Zuzana, 4.9.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
384.41 kcal
Protein
10.11 g
Sacharidy
z toho cukr
40.90 g
6.79 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
18.29 g
6.44 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama