Bramborová polévka s paprikou a slaninou

Bramborová polévka trochu jinak. Polévka je mírně hustá s chutí po mleté paprice a samozřejmě se spoustou brambor.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
V hrnci si rozehřejeme olej a zesklovatíme na něm cibuli nakrájenou na kostičky společně se slaninou nakrájenou na nudličky.
2.
Zaprášíme moukou, přidáme papriku, chvíli orestujeme a zalijeme vodou.
3.
Do hrnce vložíme, oloupané na kostičky nakrájené brambory a bujón. Přivedeme k varu.
4.
Vaříme zhruba 20 minut do změknutí brambor.
5.
Dochutíme česnekem, majoránkou solí, pepřem, nasekaným čerstvým libečkem a můžeme podávat s čerstvým pečivem.

Od: Petuler, 25.10.2021

Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
20 min vaření
25 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 14 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: polévka, brambory, bez laktózy
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
364.10 kcal
Protein
9.27 g
Sacharidy
z toho cukr
39.97 g
3.31 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
16.66 g
4.20 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama