Bramborová polévka s paprikou a slaninou
Bramborová polévka trochu jinak. Polévka je mírně hustá s chutí po mleté paprice a samozřejmě se spoustou brambor.
Ingredience (4 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- V hrnci si rozehřejeme olej a zesklovatíme na něm cibuli nakrájenou na kostičky společně se slaninou nakrájenou na nudličky.
- Zaprášíme moukou, přidáme papriku, chvíli orestujeme a zalijeme vodou.
- Do hrnce vložíme, oloupané na kostičky nakrájené brambory a bujón. Přivedeme k varu.
- Vaříme zhruba 20 minut do změknutí brambor.
- Dochutíme česnekem, majoránkou solí, pepřem, nasekaným čerstvým libečkem a můžeme podávat s čerstvým pečivem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 364.10 kcal |
Protein: 9.27 g |
Sacharidy: 39.97 g |
z toho cukr: 3.31 g |
Tuk: 16.66 g |
z toho nas. MK: 4.20 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3246-bramborova-polevka-s-paprikou-a-slaninou