Bramborová polévka s paprikou a slaninou

Bramborová polévka trochu jinak. Polévka je mírně hustá s chutí po mleté paprice a samozřejmě se spoustou brambor.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. V hrnci si rozehřejeme olej a zesklovatíme na něm cibuli nakrájenou na kostičky společně se slaninou nakrájenou na nudličky.
  2. Zaprášíme moukou, přidáme papriku, chvíli orestujeme a zalijeme vodou.
  3. Do hrnce vložíme, oloupané na kostičky nakrájené brambory a bujón. Přivedeme k varu.
  4. Vaříme zhruba 20 minut do změknutí brambor.
  5. Dochutíme česnekem, majoránkou solí, pepřem, nasekaným čerstvým libečkem a můžeme podávat s čerstvým pečivem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 364.10 kcal | Protein: 9.27 g | Sacharidy: 39.97 g | z toho cukr: 3.31 g | Tuk: 16.66 g | z toho nas. MK: 4.20 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3246-bramborova-polevka-s-paprikou-a-slaninou