Bramborový guláš

Bramborový guláš je syté a voňavé jídlo, které potěší zejména v chladnějších dnech. Tento tradiční pokrm české kuchyně je připravený z jednoduchých surovin, ale díky cibuli, paprice a koření má výraznou a lahodnou chuť. Hodí se jako bezmasá varianta hlavního jídla, nebo ho můžete doplnit o opečený špekáček či klobásu.

Ingredience (4 x porce)

Ingredience

Postup přípravy

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, česnek nasekáme.
  2. V hrnci rozehřejeme sádlo a cibuli na něm osmažíme dozlatova. Přidáme česnek, sladkou papriku a krátce orestujeme.
  3. Vmícháme rajčatový protlak, přilijeme trochu vývaru, promícháme a přidáme na kostky nakrájené brambory.
  4. Zalijeme zbytkem vývaru, osolíme, opepříme, přidáme kmín a vaříme doměkka (cca 20 minut).
  5. Nakonec dochutíme majoránkou, případně přidáme na kolečka nakrájený opečený špekáček.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 384.41 kcal | Protein: 10.11 g | Sacharidy: 40.90 g | z toho cukr: 6.79 g | Tuk: 18.29 g | z toho nas. MK: 6.44 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4615-bramborovy-gulas