Segedínský guláš bez lepku

Chutný a zároveň zdravý nezahuštěný guláš. Trochu jiný než klasický, ale o to výraznější chuť má.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
V hrnci si rozpustíme sádlo společně s nakrájenou slaninou na kostičky. Přidáme cibuli na kostky, nové koření a bobkový list. Vše restujeme do ztmavnutí.
2.
Zaprášíme mletou paprikou a ihned zalijeme trochou zeleninového vývaru. Je potřeba udělat to rychle, aby paprika nezhořkla.
3.
Vývar necháme pozvolna odpařit a přidáme nakrájené maso na kostky, které jsme osolili a opepřili. Jak se nám maso zatáhne dolijeme zbytkem vývaru.
4.
Vaříme asi 20 minut a přidáme překrájené kysané zelí a vaříme dál, až do změknutí masa.
5.
Až je maso měkké, přilijeme smetanu a chvíli povaříme. Odstavíme z tepla a na konec přidáme kysanou smetanu. Dochutíme podle chuti.

Od: Petuler, 26.8.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
1 hod vaření
1 hod 15 min celkem
Množství: 5 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 39 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
649.14 kcal
Protein
29.80 g
Sacharidy
z toho cukr
12.01 g
8.63 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
53.74 g
23.49 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama