Guláš se zeleninou bez mouky

  • Přidat foto

Tradiční guláš je klasikou, toto je odlehčená verze bez mouky a se spoustou zeleniny. Je vynikající. S chlebem, cibulí a zlatavým mokem vám nebude nic chybět.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Cibuli a maso nakrájíme na kostičky. Do velkého hrnce dáme cibuli na olej a máslo. Chvíli restujeme a přidáme maso. Necháme asi 10 minut restovat. Občas promícháme.
2.
Ve vedlejším hrnci rozvaříme vodu s bujónem.
3.
Maso okořeníme paprikou, pepřem, solí a kmínem. Promícháme. Do 2/3 zalijeme vývarem. Dusíme 2 hodiny. Vždy po půl hodině přiléváme vývar.
4.
Po 2 hodinách dolejeme zbývající vývar, přidáme prolisovaný česnek, na proužky nakrájenou papriku a na dílky nakrájená rajčata. Promícháme.
5.
Přidáme najemno nastrouhanou bramboru. Vymačkáme z ní tekutinu. Brambora guláš zahustí, necháme probublávat, dokud se brambory nerozvaří. Nakonec přidáme chilli.

Od: Ráďa 78, 11.10.2020

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
2 hod 30 min vaření
3 hod celkem
Množství: 15 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 28 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, česká, hovězí maso, bezlepkové

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
272.61 kcal
Protein
16.65 g
Sacharidy
z toho cukr
12.83 g
5.11 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
16.45 g
7.68 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.