Hovězí guláš se zeleninovým základem

  • Přidat foto

Hovězí guláš je tradiční recept, který známe už od našich babiček. Do guláše můžete použít i vepřové maso, my máme raději hovězí. Oproti tradičnímu guláši se tento liší v základu, kde se k dušení masa přidá i zelenina a nepřidává se voda.

Díky tomu guláš získá výbornou zeleninovou chuť a pochutná si celá rodina.

Nakonec je možné místo zahuštění moukou a vodou, použít nastrouhanou bramboru. Necháte ji chvilku povařit a uvidíte, že nepoznáte rozdíl.

Vyzkoušejte recept na hovězí guláš a dejte nám pak vědět, jak vám chutnal.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve si připravíme cibuli, hovězí maso a zeleninu a vše nakrájíme na malé kousky. Zeleninu co nejvíce na drobno, aby se v guláši rozvařila.
2.
Do hrnce si připravíme olivový olej, použít můžete i obyčejný a dáme orestovat na drobno nakrájenou cibulku.
3.
Jakmile je cibulka pěkně do zlatova, zesílíme teplotu varné desky a přidáme na kousky nakrájené maso, které necháme krátce osmahnout z obou stran. Poté je nutné zeslabit teplotu varu a přidáme do hrnce sladkou papriku, nakrájené rajčata a bílé papriky. Vše důkladně promícháme.
4.
Aby guláš dostal výbornou a silnou chuť, pak doporučujeme přidat k zelenině hovězí bujón. Promícháme i se solí a pepřem a takto bez přilévání vody necháme dusit ve vlastní šťávě do změknutí masa.
5.
Jakmile je maso měkké, zahustíme moukou a trochou vody nebo můžete zahustit nastrouhanou bramborou a dochutit solí a pepřem.
6.
Guláš je nejlepší až druhý den, když se uleží. Poté ho můžete podávat s knedlíky nebo těstovinami, ale i s rýží je vynikající. Přejeme dobrou chuť.

Od: Marie, 14.10.2019

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 3 hod vaření
3 hod 45 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Marie
Cena ingrediencí: 1 × porce = 44 Kč
Kategorie: hlavní chod, česká, hovězí maso

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
248.16 kcal
Protein
22.09 g
Sacharidy
z toho cukr
21.71 g
13.27 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
7.52 g
4.42 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.