Hovězí guláš se zeleninovým základem
- Přidat foto
-
Reklama
Hovězí guláš je tradiční recept, který známe už od našich babiček. Do guláše můžete použít i vepřové maso, my máme raději hovězí. Oproti tradičnímu guláši se tento liší v základu, kde se k dušení masa přidá i zelenina a nepřidává se voda.
Díky tomu guláš získá výbornou zeleninovou chuť a pochutná si celá rodina.
Nakonec je možné místo zahuštění moukou a vodou, použít nastrouhanou bramboru. Necháte ji chvilku povařit a uvidíte, že nepoznáte rozdíl.
Vyzkoušejte recept na hovězí guláš a dejte nám pak vědět, jak vám chutnal.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Nejprve si připravíme cibuli, hovězí maso a zeleninu a vše nakrájíme na malé kousky. Zeleninu co nejvíce na drobno, aby se v guláši rozvařila.
2.
Do hrnce si připravíme olivový olej, použít můžete i obyčejný a dáme orestovat na drobno nakrájenou cibulku.
3.
Jakmile je cibulka pěkně do zlatova, zesílíme teplotu varné desky a přidáme na kousky nakrájené maso, které necháme krátce osmahnout z obou stran. Poté je nutné zeslabit teplotu varu a přidáme do hrnce sladkou papriku, nakrájené rajčata a bílé papriky. Vše důkladně promícháme.
4.
Aby guláš dostal výbornou a silnou chuť, pak doporučujeme přidat k zelenině hovězí bujón. Promícháme i se solí a pepřem a takto bez přilévání vody necháme dusit ve vlastní šťávě do změknutí masa.
5.
Jakmile je maso měkké, zahustíme moukou a trochou vody nebo můžete zahustit nastrouhanou bramborou a dochutit solí a pepřem.
6.
Guláš je nejlepší až druhý den, když se uleží. Poté ho můžete podávat s knedlíky nebo těstovinami, ale i s rýží je vynikající. Přejeme dobrou chuť.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
3 hod vaření 3 hod 45 min celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Marie |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 39 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
231.22 kcal |
Protein |
21.72 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
17.42 g
11.26 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
6.71 g
4.37 g
|
Reklama
Reklama