Gulášová polévka

Rychle připravená gulášová polévka, protože k její přípravě používáte mleté maso. Nejlépe chutná zalitá hovězím vývarem, ale pokud nemáte při ruce, nevadí. Jistě si pochutnáte i tak.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Cibule nakrájíme na kostičky. Rozehřejeme ve velkém a širokém hrnci sádlo. Na sádle osmahneme cibulku a zasypeme paprikou. Důkladně promícháme. Přidáme mleté maso.
2.
Důkladně promícháme a krátce restujeme na mírnější teplotu. Zalijeme vodou (nebo vývarem). Přidáme kmín, prolisovaný česnek, gulášové koření a bobkový list. Vaříme asi 15 minut.
3.
Mezitím si oškrábeme brambory a nakrájíme na kostičky. Vmícháme do polévky a vaříme dalších 15 minut, přidáme sůl a pepř.
4.
Nakonec rozetřeme majoránku a ochutíme špetkou chilli. Krátce povaříme a můžeme podávat.

Od: Ráďa 78, 2.1.2021

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
30 min vaření
45 min celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 16 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
266.59 kcal
Protein
13.92 g
Sacharidy
z toho cukr
19.97 g
2.39 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
13.16 g
5.12 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama