Gulášová polévka

Rychle připravená gulášová polévka, protože k její přípravě používáte mleté maso. Nejlépe chutná zalitá hovězím vývarem, ale pokud nemáte při ruce, nevadí. Jistě si pochutnáte i tak.

Ingredience (8 x porce)

Postup přípravy

  1. Cibule nakrájíme na kostičky. Rozehřejeme ve velkém a širokém hrnci sádlo. Na sádle osmahneme cibulku a zasypeme paprikou. Důkladně promícháme. Přidáme mleté maso.
  2. Důkladně promícháme a krátce restujeme na mírnější teplotu. Zalijeme vodou (nebo vývarem). Přidáme kmín, prolisovaný česnek, gulášové koření a bobkový list. Vaříme asi 15 minut.
  3. Mezitím si oškrábeme brambory a nakrájíme na kostičky. Vmícháme do polévky a vaříme dalších 15 minut, přidáme sůl a pepř.
  4. Nakonec rozetřeme majoránku a ochutíme špetkou chilli. Krátce povaříme a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 266.59 kcal | Protein: 13.92 g | Sacharidy: 19.97 g | z toho cukr: 2.39 g | Tuk: 13.16 g | z toho nas. MK: 5.12 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2923-gulasova-polevka