Rychle připravená gulášová polévka, protože k její přípravě používáte mleté maso. Nejlépe chutná zalitá hovězím vývarem, ale pokud nemáte při ruce, nevadí. Jistě si pochutnáte i tak.
Ingredience (8 x porce)
Postup přípravy
Cibule nakrájíme na kostičky. Rozehřejeme ve velkém a širokém hrnci sádlo. Na sádle osmahneme cibulku a zasypeme paprikou. Důkladně promícháme. Přidáme mleté maso.
Důkladně promícháme a krátce restujeme na mírnější teplotu. Zalijeme vodou (nebo vývarem). Přidáme kmín, prolisovaný česnek, gulášové koření a bobkový list. Vaříme asi 15 minut.
Mezitím si oškrábeme brambory a nakrájíme na kostičky. Vmícháme do polévky a vaříme dalších 15 minut, přidáme sůl a pepř.
Nakonec rozetřeme majoránku a ochutíme špetkou chilli. Krátce povaříme a můžeme podávat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 266.59 kcal |
Protein: 13.92 g |
Sacharidy: 19.97 g |
z toho cukr: 2.39 g |
Tuk: 13.16 g |
z toho nas. MK: 5.12 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2923-gulasova-polevka