Guláš se zeleninou bez mouky

Tradiční guláš je klasikou, toto je odlehčená verze bez mouky a se spoustou zeleniny. Je vynikající. S chlebem, cibulí a zlatavým mokem vám nebude nic chybět.

Ingredience (15 x porce)

Postup přípravy

  1. Cibuli a maso nakrájíme na kostičky. Do velkého hrnce dáme cibuli na olej a máslo. Chvíli restujeme a přidáme maso. Necháme asi 10 minut restovat. Občas promícháme.
  2. Ve vedlejším hrnci rozvaříme vodu s bujónem.
  3. Maso okořeníme paprikou, pepřem, solí a kmínem. Promícháme. Do 2/3 zalijeme vývarem. Dusíme 2 hodiny. Vždy po půl hodině přiléváme vývar.
  4. Po 2 hodinách dolejeme zbývající vývar, přidáme prolisovaný česnek, na proužky nakrájenou papriku a na dílky nakrájená rajčata. Promícháme.
  5. Přidáme najemno nastrouhanou bramboru. Vymačkáme z ní tekutinu. Brambora guláš zahustí, necháme probublávat, dokud se brambory nerozvaří. Nakonec přidáme chilli.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 272.61 kcal | Protein: 16.65 g | Sacharidy: 12.83 g | z toho cukr: 5.11 g | Tuk: 16.45 g | z toho nas. MK: 7.68 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2818-gulas-se-zeleninou-bez-mouky