Tradiční guláš je klasikou, toto je odlehčená verze bez mouky a se spoustou zeleniny. Je vynikající. S chlebem, cibulí a zlatavým mokem vám nebude nic chybět.
Ingredience (15 x porce)
Postup přípravy
Cibuli a maso nakrájíme na kostičky. Do velkého hrnce dáme cibuli na olej a máslo. Chvíli restujeme a přidáme maso. Necháme asi 10 minut restovat. Občas promícháme.
Ve vedlejším hrnci rozvaříme vodu s bujónem.
Maso okořeníme paprikou, pepřem, solí a kmínem. Promícháme. Do 2/3 zalijeme vývarem. Dusíme 2 hodiny. Vždy po půl hodině přiléváme vývar.
Po 2 hodinách dolejeme zbývající vývar, přidáme prolisovaný česnek, na proužky nakrájenou papriku a na dílky nakrájená rajčata. Promícháme.
Přidáme najemno nastrouhanou bramboru. Vymačkáme z ní tekutinu. Brambora guláš zahustí, necháme probublávat, dokud se brambory nerozvaří. Nakonec přidáme chilli.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 272.61 kcal |
Protein: 16.65 g |
Sacharidy: 12.83 g |
z toho cukr: 5.11 g |
Tuk: 16.45 g |
z toho nas. MK: 7.68 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2818-gulas-se-zeleninou-bez-mouky