Segedínský guláš bez lepku

Chutný a zároveň zdravý nezahuštěný guláš. Trochu jiný než klasický, ale o to výraznější chuť má.

Ingredience (5 x porce)

Postup přípravy

  1. V hrnci si rozpustíme sádlo společně s nakrájenou slaninou na kostičky. Přidáme cibuli na kostky, nové koření a bobkový list. Vše restujeme do ztmavnutí.
  2. Zaprášíme mletou paprikou a ihned zalijeme trochou zeleninového vývaru. Je potřeba udělat to rychle, aby paprika nezhořkla.
  3. Vývar necháme pozvolna odpařit a přidáme nakrájené maso na kostky, které jsme osolili a opepřili. Jak se nám maso zatáhne dolijeme zbytkem vývaru.
  4. Vaříme asi 20 minut a přidáme překrájené kysané zelí a vaříme dál, až do změknutí masa.
  5. Až je maso měkké, přilijeme smetanu a chvíli povaříme. Odstavíme z tepla a na konec přidáme kysanou smetanu. Dochutíme podle chuti.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 649.14 kcal | Protein: 29.80 g | Sacharidy: 12.01 g | z toho cukr: 8.63 g | Tuk: 53.74 g | z toho nas. MK: 23.49 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1899-segedinsky-gulas-bez-lepku