Chutný a zároveň zdravý nezahuštěný guláš. Trochu jiný než klasický, ale o to výraznější chuť má.
Ingredience (5 x porce)
Postup přípravy
V hrnci si rozpustíme sádlo společně s nakrájenou slaninou na kostičky. Přidáme cibuli na kostky, nové koření a bobkový list. Vše restujeme do ztmavnutí.
Zaprášíme mletou paprikou a ihned zalijeme trochou zeleninového vývaru. Je potřeba udělat to rychle, aby paprika nezhořkla.
Vývar necháme pozvolna odpařit a přidáme nakrájené maso na kostky, které jsme osolili a opepřili. Jak se nám maso zatáhne dolijeme zbytkem vývaru.
Vaříme asi 20 minut a přidáme překrájené kysané zelí a vaříme dál, až do změknutí masa.
Až je maso měkké, přilijeme smetanu a chvíli povaříme. Odstavíme z tepla a na konec přidáme kysanou smetanu. Dochutíme podle chuti.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 649.14 kcal |
Protein: 29.80 g |
Sacharidy: 12.01 g |
z toho cukr: 8.63 g |
Tuk: 53.74 g |
z toho nas. MK: 23.49 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1899-segedinsky-gulas-bez-lepku