Odlehčená verze české klasiky. Segedínský guláš připravíte i bez mouky a na dochucení můžete použít bílý jogurt. Vyzkoušejte zdravější úpravu.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Vepřové maso nakrájíme na drobné kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Ve velkém hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli. Poté vepřové maso. Okořeníme solí, pepřem a 2 lžícemi papriky. Přidáme kmín. Dobře promícháme a podlijeme vodou.
Přiklopíme poklicí a dusíme na mírnou teplotu asi 1,5 hodiny.
Pokud je výpeku příliš, odlejeme jej. Výpek by nám měl sahat do 1/3 masa. Přidáme zelí a podusíme asi 15 minut společně s paprikou. Dobře promícháme a přidáme cukr. Dosolíme.
Vypneme a vmícháme bílý jogurt. Podáváme s knedlíkem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 412.62 kcal |
Protein: 27.12 g |
Sacharidy: 19.73 g |
z toho cukr: 17.56 g |
Tuk: 23.57 g |
z toho nas. MK: 9.33 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2451-segedinsky-gulas-s-jogurtem-bez-mouky