Segedínský guláš s jogurtem, bez mouky

Odlehčená verze české klasiky. Segedínský guláš připravíte i bez mouky a na dochucení můžete použít bílý jogurt. Vyzkoušejte zdravější úpravu.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Vepřové maso nakrájíme na drobné kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Ve velkém hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli. Poté vepřové maso. Okořeníme solí, pepřem a 2 lžícemi papriky. Přidáme kmín. Dobře promícháme a podlijeme vodou.
  2. Přiklopíme poklicí a dusíme na mírnou teplotu asi 1,5 hodiny.
  3. Pokud je výpeku příliš, odlejeme jej. Výpek by nám měl sahat do 1/3 masa. Přidáme zelí a podusíme asi 15 minut společně s paprikou. Dobře promícháme a přidáme cukr. Dosolíme.
  4. Vypneme a vmícháme bílý jogurt. Podáváme s knedlíkem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 412.62 kcal | Protein: 27.12 g | Sacharidy: 19.73 g | z toho cukr: 17.56 g | Tuk: 23.57 g | z toho nas. MK: 9.33 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2451-segedinsky-gulas-s-jogurtem-bez-mouky