Segedínský guláš

Mám ráda citát z filmu, kdy Zdena Hadrbolcová říká, že když nemá k obědu knedlík, tak má ve dvě hodiny hlad. Česká klasika, houskový knedlík, na náš stůl určitě patří. Třeba se segedínským gulášem.

Ingredience (3 x porce)

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájím na drobné kostičky a dám do hrnce na 2 lžíce rozehřátého sádla. Vepřové maso nakrájím na kostky a dám orestovat na cibuli. Posypu 1 lžící papriky, posolím a opepřím, přidám drcený kmín. Orestuji z obou stran a do dvou třetin zaliji vodou. Dusím alespoň jednu hodinu.
  2. Až je maso měkké, připravím si vedle v hrnci zásmažku. Rozehřeji 2 lžíce sádla, přidám mouku. Až přestane pěnit, zaliji trochou vody a umíchám hustou kaši. Do té přeliji hotové maso i s cibulí, vařím na mírném ohni.
  3. Přidám kysané zelí a lžíci papriky. Krátce povařím, zelí bude hned měkké. Vypnu a vmíchám zakysanou smetanu. Ochutnám a případně dosolím. Některé značky kysaného zelí dosolit nepotřebují. K segedínskému guláši nesmí houskový knedlík chybět!

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 559.25 kcal | Protein: 20.25 g | Sacharidy: 16.25 g | z toho cukr: 7.26 g | Tuk: 44.07 g | z toho nas. MK: 17.91 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1425-segedinsky-gulas