Maďarský guláš

Maďarský guláš je tradiční pokrm maďarské kuchyně, který se připravuje z hovězího masa, cibule a sladké papriky. Na rozdíl od českého guláše bývá řidší – blíží se spíše polévce – a často se podává s chlebem či vařenými brambory, ale také klasicky s houskovým knedlíkem. Vyniká svou sytou barvou a plnou chutí.

Ingredience (4 x porce)

Ingredience (4 porce)

Postup přípravy

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli a smažíme dozlatova.
  2. Přidáme na kostky nakrájené maso a zprudka opečeme ze všech stran.
  3. Přisypeme papriku, kmín a krátce promícháme – nesmí se připálit. Ihned zalijeme vývarem nebo vodou tak, aby bylo maso ponořené.
  4. Přidáme rajčatový protlak, prolisovaný česnek, na kostičky nakrájenou papriku a rajče. Osolíme a opepříme.
  5. Zakryjeme pokličkou a dusíme na mírném ohni cca 1,5–2 hodiny, dokud není maso měkké.
  6. Na závěr přidáme majoránku a případně nastrouhanou bramboru (pokud chceme guláš lehce zahustit). Vaříme ještě cca 10 minut.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 446.35 kcal | Protein: 52.57 g | Sacharidy: 19.86 g | z toho cukr: 6.77 g | Tuk: 15.20 g | z toho nas. MK: 5.32 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4612-madarsky-gulas