Pikantní hovězí guláš

Uvařit dobrý guláš znamená strávit hodiny v kuchyni a několikrát ochutnávat. Když se vám to ale podaří, máte pochoutku na několik dní. Tento recept je oblíbený v naší rodině.

Ingredience (8 x porce)

Postup přípravy

  1. Hovězí maso očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli nasekáme na kostičky. Na sádle osmažíme cibuli a přidáme hovězí maso.
  2. Okořeníme, přidáme prolisovaný česnek a podlijeme vodou. Přiklopíme pokličkou a dusíme asi tři hodiny, někdy jsou nutné i 4 hodiny. Stále přiléváme vodu.
  3. Až je maso měkké, odlejeme do sklenice trochu vývaru a rozšleháme v něm lžíci hladké mouky. Vrátíme do guláše a promícháme.
  4. Podáváme s pečivem nebo knedlíkem a cibulí.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 68.48 kcal | Protein: 15.93 g | Sacharidy: 4.28 g | z toho cukr: 1.35 g | Tuk: 21.36 g | z toho nas. MK: 1.94 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1566-pikantni-hovezi-gulas