Uvařit dobrý guláš znamená strávit hodiny v kuchyni a několikrát ochutnávat. Když se vám to ale podaří, máte pochoutku na několik dní. Tento recept je oblíbený v naší rodině.
Ingredience (8 x porce)
Postup přípravy
Hovězí maso očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli nasekáme na kostičky. Na sádle osmažíme cibuli a přidáme hovězí maso.
Okořeníme, přidáme prolisovaný česnek a podlijeme vodou. Přiklopíme pokličkou a dusíme asi tři hodiny, někdy jsou nutné i 4 hodiny. Stále přiléváme vodu.
Až je maso měkké, odlejeme do sklenice trochu vývaru a rozšleháme v něm lžíci hladké mouky. Vrátíme do guláše a promícháme.
Podáváme s pečivem nebo knedlíkem a cibulí.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 68.48 kcal |
Protein: 15.93 g |
Sacharidy: 4.28 g |
z toho cukr: 1.35 g |
Tuk: 21.36 g |
z toho nas. MK: 1.94 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1566-pikantni-hovezi-gulas