Guláš je oblíbený pokrm v mnoha domácnostech. Kdo chce vyzkoušet trochu jinou variantu, tomu doporučuji tento recept. Krásně voní po bylinkách a chutná po červeném vínu.
Ingredience (8 x porce)
Postup přípravy
Do hrnce si dáme rozpustit sádlo a přidáme cibuli na kostičky, bobkový list, nové koření a jalovec. Vše spolu restujeme do tmavé barvy.
Nakrájíme si maso na kostky, osolíme, opepříme a přidáme k cibuli. Chvíli opečeme ze všech stran aby se nám maso zatáhlo.
Maso zaprášíme sladkou a pálivou paprikou a zalijeme vývarem. Přidáme sušené houby, větvičky tymiánu, rozmarýnu a necháme dusit pod poklicí asi 60 minut.
Hladkou mouku si rozmícháme s vodou a jakmile budeme mít maso v hrnci měkké, tak rozmíchanou mouku zahustíme. Provaříme asi 15 minut.
Do guláše přilijeme víno, přidáme prolisovaný česnek a můžeme dochutit solí, pepřem, tymiánem, rozmarýnem, chilli jak kdo má rád.
Můžeme podávat s pečivem nebo knedlíkem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 285.81 kcal |
Protein: 27.73 g |
Sacharidy: 13.29 g |
z toho cukr: 4.51 g |
Tuk: 10.97 g |
z toho nas. MK: 3.38 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2561-gulas-s-houbami