Guláš s houbami

Guláš je oblíbený pokrm v mnoha domácnostech. Kdo chce vyzkoušet trochu jinou variantu, tomu doporučuji tento recept. Krásně voní po bylinkách a chutná po červeném vínu.

Ingredience (8 x porce)

Postup přípravy

  1. Do hrnce si dáme rozpustit sádlo a přidáme cibuli na kostičky, bobkový list, nové koření a jalovec. Vše spolu restujeme do tmavé barvy.
  2. Nakrájíme si maso na kostky, osolíme, opepříme a přidáme k cibuli. Chvíli opečeme ze všech stran aby se nám maso zatáhlo.
  3. Maso zaprášíme sladkou a pálivou paprikou a zalijeme vývarem. Přidáme sušené houby, větvičky tymiánu, rozmarýnu a necháme dusit pod poklicí asi 60 minut.
  4. Hladkou mouku si rozmícháme s vodou a jakmile budeme mít maso v hrnci měkké, tak rozmíchanou mouku zahustíme. Provaříme asi 15 minut.
  5. Do guláše přilijeme víno, přidáme prolisovaný česnek a můžeme dochutit solí, pepřem, tymiánem, rozmarýnem, chilli jak kdo má rád.
  6. Můžeme podávat s pečivem nebo knedlíkem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 285.81 kcal | Protein: 27.73 g | Sacharidy: 13.29 g | z toho cukr: 4.51 g | Tuk: 10.97 g | z toho nas. MK: 3.38 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2561-gulas-s-houbami