Houbový guláš

Dnes si uvaříme houbový guláš. Klasický guláš úplně nevyhledávám, ale houbový miluji. A když je k němu ještě k zakousnutí křupavý chlebík, to je teprve pochutnáníčko.

Ingredience (3 x porce)

Postup přípravy

  1. Houby si očistíme a nakrájíme na kousky. Na oleji dozlatova orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme houby a na kousky nakrájenou červenou papriku. Paprika nemusí být. Zasypeme sladkou mletou paprikou, drceným kmínem, majoránkou, sušeným česnekem, opepříme a chvíli restujeme, dokud se částečně nevydusí tekutina z hub.
  2. Potom podlijeme, přidáme půl kostky bujonu a dusíme doměkka. Asi v polovině vaření guláš zahustíme zátřepkou, aby se mouka stihla řádně provařit.
  3. Nakonec dochutíme, dosolíme a přidáme prolisovaný česnek. Podáváme nejlépe s čerstvým chlebem. Dobrou chuť.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 110.65 kcal | Protein: 10.55 g | Sacharidy: 15.08 g | z toho cukr: 10.46 g | Tuk: 1.22 g | z toho nas. MK: 0.20 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4550-houbovy-gulas