Klasická houbová smaženice

Všichni nosíme z lesů plné košíky hub a houbiček a taková smaženice... To je lahůdka.

Ingredience

Jako příloha

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Očištěné houby si pokrájíme na kousky. V hluboké pánvi s nepřilnavým povrchem si necháme na oleji zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme houby, zasypeme špetkou drceného kmínu a pepře a dusíme.
2.
Pokud se vám začnou houby hodně přichytávat ke dnu, mírně podlijte, ale opravdu jen troškou vody. Houby duste cca 15 minut, poté zalejte rozšlehanými vejci se solí a za stálého míchání duste ještě asi minutku, dvě.
3.
Dosolte, je-li potřeba a podávejte s čerstvým chlebem.

Od: Šárka75, 23.9.2019

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min vaření
Množství: 3 × porce
Autor: Šárka75
Cena ingrediencí: 1 × porce = 9 Kč
Kategorie: hlavní chod, houby, vajíčka, vegetariánské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
152.79 kcal
Protein
12.12 g
Sacharidy
z toho cukr
10.47 g
2.05 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
6.68 g
1.75 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.