Klasická houbová smaženice

Všichni nosíme z lesů plné košíky hub a houbiček a taková smaženice... To je lahůdka.

Ingredience (3 x porce)

Jako příloha

Postup přípravy

  1. Očištěné houby si pokrájíme na kousky. V hluboké pánvi s nepřilnavým povrchem si necháme na oleji zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme houby, zasypeme špetkou drceného kmínu a pepře a dusíme.
  2. Pokud se vám začnou houby hodně přichytávat ke dnu, mírně podlijte, ale opravdu jen troškou vody. Houby duste cca 15 minut, poté zalejte rozšlehanými vejci se solí a za stálého míchání duste ještě asi minutku, dvě.
  3. Dosolte, je-li potřeba a podávejte s čerstvým chlebem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 157.45 kcal | Protein: 14.82 g | Sacharidy: 7.21 g | z toho cukr: 5.13 g | Tuk: 7.65 g | z toho nas. MK: 2.40 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1989-klasicka-houbova-smazenice