Všichni nosíme z lesů plné košíky hub a houbiček a taková smaženice... To je lahůdka.
Ingredience (3 x porce)
Jako příloha
Postup přípravy
Očištěné houby si pokrájíme na kousky. V hluboké pánvi s nepřilnavým povrchem si necháme na oleji zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme houby, zasypeme špetkou drceného kmínu a pepře a dusíme.
Pokud se vám začnou houby hodně přichytávat ke dnu, mírně podlijte, ale opravdu jen troškou vody. Houby duste cca 15 minut, poté zalejte rozšlehanými vejci se solí a za stálého míchání duste ještě asi minutku, dvě.
Dosolte, je-li potřeba a podávejte s čerstvým chlebem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 157.45 kcal |
Protein: 14.82 g |
Sacharidy: 7.21 g |
z toho cukr: 5.13 g |
Tuk: 7.65 g |
z toho nas. MK: 2.40 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1989-klasicka-houbova-smazenice